Λάρα Σουές

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Έχω ελληνική και ιορδανική καταγωγή. Έκανα προπτυχιακές σπουδές σε δυο σχολές των Α.Ε.Ι. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Στο πλαίσιο της πρακτικής μου εκπαίδευσης εργάστηκα στην Ε.Π.Α.Θ (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης) και σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Ειδικεύτηκα στην Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία με μονοετείς σπουδές στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και 160 ώρες εποπτευόμενων συνεδριών. Ακολούθησε η τετραετής εκπαίδευσή μου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, η οποία επίσης περιλάμβανε εποπτευόμενες θεραπείες.

Συμμετείχα σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν στις πιο δημοφιλείς μεθόδους της σύγχρονης ψυχοθεραπείας μεταξύ των οποίων η συστημική ψυχοθεραπεία και η Γ.Α.Ψ. στις οποίες έχω ειδικευτεί, η Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και η Γνωστική-Συμπεριφορική Προσέγγιση.

Εργάστηκα ως εκπαιδευτικός και σχολική ψυχολόγος στο ιδιωτικό σχολείο Φίλιππος Αλέξανδρος της Θεσσαλονίκης ως το 2005. Από το 2003 ως το 2012 συνεργάστηκα με τις δημοφιλέστερες ενημερωτικές εκπομπές του TV MAKEDONIA και από το 2012 ως το 2015  αρθρογραφούσα τακτικά για το μηνιαίο περιοδικό CLOSE UP. Τα άρθρα μου φιλοξενούνται στον ιστότοπο που διατηρώ από το 2012 sharewithlarasoues.gr και αναδημοσιεύονται συνεχώς από αναγνωρίσιμα sites.

Έχω οργανώσει πληθώρα ομιλιών με ψυχοθεραπευτική θεματολογία και εξειδικευμένα costume made workshops (εργαστήρια) για γονείς, σχολεία, συλλόγους, δήμους, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Η θεματολογία περιλαμβάνει την ισότητα, την κακοποίηση, τον εθισμό στο διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό, τη δυναμική της οικογένειας, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τις αδελφικές σχέσεις, την εφηβική ηλικία, την ισορροπημένη διατροφή κ.α.

Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της πόλης για την ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών γύρω από σύγχρονα ψυχολογικά θέματα. Από το 2017 είμαι co-founder στον ιστότοπο ta-leme.com που προωθεί την ελληνομάθεια και την ψυχοθεραπεία στους Έλληνες της διασποράς. Η συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική μου δραστηριότητα ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Παύλου Μελά 26, στο κέντρο της πόλης.

Παύλου Μελά 26 Θεσσαλονίκη, 54622

τηλέφωνο: 6944 141316

email: larasoues@yahoo.com

web: www.sharewithlarasoues.gr

facebook: Lara Soues

instagram: lara_soues

linkedin: Lara Soues

© Copyright 2024 - Sharewithlarasoues.gr