10 Ψυχολογικά Tricks που θα Λατρέψετε!

  1. Συμπαθείς με την πρώτη ματιά! Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά προσπαθήστε να απομνημονεύσετε το χρώμα των ματιών του. Ο χρόνος για αυτό ισοδυναμεί με τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνετε βλεμματική επαφή τόση ώστε να γίνετε αμέσως συμπαθής.
  2. Όταν σας συστήνεται κάποιος για πρώτη φορά επαναλάβετε αμέσως το όνομά του. Με τον τρόπο αυτό και το απομνημονεύετε και δημιουργείτε μια καλή επαφή.
  3. Όταν προβλέπεται μια έντονη συζήτηση ίσως επίπληξη ή σύγκρουση καθίστε δίπλα στο άτομο που πρόκειται να αντιμετωπίσετε. Η εγγύτητα εμπνέει αλληλεγγύη και υποβαθμίζει τις επιθετικές διαθέσεις.
  4. Ξεγελάστε το μυαλό σας ώστε να μειώσει το άγχος. Μασήστε τσίχλα. Όταν τρώμε στέλνουμε το μήνυμα στον εγκέφαλό μας ότι μπορεί να χαλαρώσει. Χρήσιμο κόλπο για συνεντεύξεις, εξετάσεις και σημαντικά ραντεβού! Για τη μείωση των εντάσεων σε μια ομάδα η συζήτηση με ελαφρύ φαγητό ενδείκνυται.
  5. Αποκαλύψτε αυτόν που σας παρακολουθεί στενά. Χασμουρηθείτε! Αυτός που έχει πάντα τα μάτια του πάνω σας θα είναι ο πρώτος που θα κολλήσει.
  6. Ανακαλύψτε τις κρυφές συμμαχίες και τους κρυφούς έρωτες σε μια ομάδα. Όταν η ομάδα γελάει κάποια βλέμματα ενστικτωδώς συναντιούνται. Ο πρώτος άνθρωπος που κοιτάμε όταν ακούγεται κάτι αστείο είναι ο αγαπημένος μας.
  7. Αν θέλετε να γίνει σεβαστή η άποψή σας, να σας πάρουν στα σοβαρά,  πείτε ότι αυτή είναι μια συμβουλή που σας έδωσε ο πατέρας σας ή κάποιος μεγαλύτερος από εσάς. Οι άνθρωποι λατρεύουν τις γονεϊκές φιγούρες και εκτιμούν τη σοφία των ηλικιωμένων.
  8. Το κόλπο του Benjamin Franklin. Αν θεωρείτε ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί αλλά χρειάζεστε την προσοχή ή τη συμπάθειά του ζητήστε του κάτι απλό και μικρό. Π.χ. «Μου δίνεις το αλάτι;». Ξεγελάτε τον εγκέφαλό του στο να σας δει θετικά γιατί κανένας δεν θα έκανε μια χάρη σε κάποιον που δεν συμπαθεί…ακόμη κι αν την έκανε ενστικτωδώς.
  9. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Αν θέλετε να κερδίσετε χρησιμοποιώντας το παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί κάντε το εξής στον συμπαίκτη σας. Κάντε του μια ερώτηση. Κατευθείαν πείτε: «πέτρα- ψαλίδι-χαρτί». Θα παίξει κατά 99% ψαλίδι.
  10. Αν θέλετε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας κουνήστε καταφατικά το κεφάλι. Γνέφοντας καταφατικά το κεφάλι δημιουργείτε μια συμμαχία ανάμεσα σε εσάς και στον συνομιλητή σας. Λέγεται καθρέφτισμα και είναι βασικό στοιχείο της ανθρώπινης επικοινωνίας. Ακόμη και η συμπόνοια που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο υπακούει στους κανόνες του καθρεφτίσματος, δηλαδή στην ιδιότητα του εγκεφάλου μας να δει τον εαυτό του στους άλλους. Π.χ. κάποιος σκοντάφτει μπροστά μας κι ανεπαίσθητα λέμε αχ! Μπορείτε να αντιγράψετε τη γλώσσα του σώματος του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει.

Πηγές αυτού του υπέροχου άρθρου:

Wealthy gorilla .com Boredpanda.com

© Copyright 2024 - Sharewithlarasoues.gr