Εξειδικευμένες Διαδραστικές Ομιλίες Ψυχολογίας

Οι ομιλίες ψυχολογίας είναι ευρέως διαδεδομένες. Η δημοφιλία της επιστήμης της ψυχολογίας αυξάνεται συνεχώς. Τα κλασικά θέματα της ψυχολογίας που συζητιούνται δημόσια είναι η ανάπτυξη των παιδιών, η εφηβεία, η μητρότητα, οι εξαρτήσεις, οι ψυχολογικές διαταραχές, η κακοποίηση των ανθρώπων σε αδυναμία κ.α. Τα πιο σύγχρονα θέματα περιλαμβάνουν τον εθισμό στο διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό, τις διατροφικές διαταραχές, την υιοθεσία και παρένθετη μητρότητα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις διατροφικές διαταραχές, τη μετανάστευση.

Οι ομιλίες συνήθως οργανώνονται γύρω από έναν ή περισσότερους βασικούς ομιλητές με επιστημονική επάρκεια. Το κοινό μπορεί να αποτελείται από ετερόκλητα μέλη ή και συγκεκριμένες ομάδες. Συχνά, στο τέλος της παρουσίασης απαντώνται ερωτήσεις του κοινού από τους ομιλητές.

Σε εξέλιξη των κλασικών ομιλιών οι διαδραστικές ομιλίες δίνουν μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής στο κοινό και συνδιαμόρφωσης του παρουσιαζόμενου υλικού. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται πολυμέσα και πρωτότυπα υλικά ή μέθοδοι. Ένας πολύ δημοφιλής τρόπος κατανόησης του περιεχομένου μπορεί να περιλαμβάνει παιχνίδια ρόλων και σύντομα videos από δημοφιλή films ή την προσωπική συλλογή της ειδικού.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια Ψυχολογίας

Τα σεμινάρια διακρίνονται από τις ομιλίες ψυχολογίας για το επιμορφωτικό τους σκοπό και περιεχόμενο. Η θεματολογία είναι αυστηρά επιστημονική. Το κοινό πρέπει να διαθέτει επιστημονικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελείται από φοιτητές, μαθητευόμενους στην ψυχοθεραπεία, ειδικούς του χώρου ή συγγενών επαγγελμάτων.

Εκτός από την ευρεία θεματολογία τα σεμινάρια μπορεί να διαθέτουν και ποικιλία μεθόδων και μέσων εκμάθησης και να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Η σημαντικότερη συνεισφορά των σεμιναρίων στον χώρο της ψυχολογίας είναι η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, η παρουσίαση νέων μεθόδων και η παρουσίαση πρωτότυπων τεχνικών υπό δοκιμή.

Costume Made Ψυχοπαιδαγωγικά-Ψυχοθεραπευτικά Workshops

Ο όρος workshop ή εργαστήριο χρησιμοποιείται στην σύγχρονη ψυχοθεραπευτική πρακτική για να γίνει αναφορά σε μια οργανωμένη ομαδική διαδικασία εκμάθησης. Το workshop βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ ενός ψυχολόγου -ψυχοθεραπευτή και μιας ομάδας. Η ομάδα επιλέγεται με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις ανάλογα με τη θεματολογία του εργαστηρίου. Τα άτομα που την απαρτίζουν δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν γνώσεις της επιστήμης της ψυχολογίας.

Το workshop βασίζεται σε ένα σχέδιο εκμάθησης και εξάσκησης πάνω σε ψυχολογικά θέματα και ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Βασικός σκοπός της διεξαγωγής ενός εργαστηρίου είναι να ωφεληθεί η ομάδα είτε μαθαίνοντας είτε παίρνοντας ψυχολογική βοήθεια. Σε αντίθεση με πιο παραδοσιακά μέσα όπως τα σεμινάρια και οι ομιλίες ψυχολογίας τα workshops ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στη διαδικασία, την ομαδική δουλειά και την ενεργητική μάθηση.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ομιλίες, τα Σεμινάρια καθώς και τα Workgroups που διοργανώνουμε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Λάρα Σουές

 

 

 

 

 

 

Παύλου Μελά 26 Θεσσαλονίκη, 54622

τηλέφωνο: 6944 141316

email: larasoues@yahoo.com

web: www.sharewithlarasoues.gr

facebook: Lara Soues

instagram: lara_soues

linkedin: Lara Soues

Επιλεγμένη Αρθρογραφία

Οι Ευπαθείς Ομάδες

Η ζωή είναι εύθραυστη. Με έναν τρόπο ανήκουμε όλοι στις ευπαθείς ομάδες. 

8 Κωμωδίες από τις 8 Βαρύτερα Πληττόμενες Χώρες

Μένουμε σπίτι και περιμένουμε την ανθρωπότητα και την ανθρωπιά να νικήσουν την πανδημία! Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον COVID-19 είχαν χιούμορ πριν τον κορωνοϊό

Η ψυχική υγεία και η πανδημία. Η ψυχολογία πριν την πανδημία #3

Οι δύσκολες στιγμές φέρνουν για όλους μας την ώρα του απολογισμού και της ενδοσκόπησης.

Η ψυχική υγεία και η πανδημία. Η ψυχολογία πριν την πανδημία #2

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι γελάμε με την πανδημία εδώ και δυο μήνες. Αυτό εμείς οι ψυχολόγοι το λέμε άρνηση.

Η ψυχική υγεία και η πανδημία. Η ψυχολογία πριν την πανδημία #1

Πολύ πριν δοκιμαστούμε από την πανδημία είχαμε μπει σε μια διαδικασία σημαντικών αλλαγών σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, εμπορικό και τεχνολογικό.

Καλή Χρονιά!

Για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς ο Σεπτέμβριος είναι κάτι σαν τον Ιανουάριο. Η αρχή της σχολικής χρονιάς φέρνει ανυπομονησία, ελπίδες και υποσχέσεις, ακριβώς όπως και η πρώτη μέρα του χρόνου. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Για τα προνηπιακά τμήματα το πιο σημαντικό είναι η προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη […]

Βρεφηβεία

Σε μια εποχή που κανένας δεν παραδέχεται την ηλικία του, τα βρέφη και τα νήπια εμφανίζουν συμπεριφορές επαναστατικές και τάσεις ανεξαρτητοποίησης που θυμίζουν “οργισμένα νιάτα”. Τα όρια ηλικίας καταργούνται και τα παιδιά το έχουν καταλάβει αυτό γιατί μπαίνουν από πολύ νωρίς στον κόσμο των μεγάλων. Τώρα τα μωρά μας “μεγαλώνουν” όσο εμείς “μικραίνουμε” μπροστά στο […]

Η κόρη κάτω απ’ τη μαμά θα πέσει

Ακόμη κι όταν θα’ χουμε αναλύσει και κατανοήσει τα πάντα σχετικά με την ανθρώπινη φύση, πάλι θα έχουν μείνει κάποια αναπάντητα ερωτήματα για τη γυναίκα. Είναι τα μυστικά που κληροδοτούνται αδιάκοπα από τη μία γυναίκα στην άλλη μέσα από το δεσμό της μητρότητας. Αυτό το περίπλοκο ον φαίνεται να κρατάει τον κόσμο στα χέρια του […]

© Copyright 2024 - Sharewithlarasoues.gr